Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Обележен Дан паркова

  Ел. пошта Штампа

  1 Европски  дан паркова, који је прогласила Федерација националних паркова Европе,  обележава се 24. маја са циљем да се скрене пажња јавности  на значај зелених површина. Овај датум је одабран као сећање на проглашење првих европских националних паркова и први пут је обележен широм Европе 1999.године, а у Србији се обележава од 2001.године.

  Град Крушевац је, као и прошле године, овај дан, под називом „ПРОЛЕЋНЕ ВЕСТИ“, обележио са ЈКП Крушевац, Радном групом за имплементацију и реализацију еколошког образовања и бројним партнерима: ПУ „Ната Вељковић“ – група Печурка, Малим хором ОШ „Јован Поповић“, Плесним клубом Крушевац, Атлетским клубом Крушевац и Екокоординаторима и децом шест основних школа са територије града.

  2

   

  3

  Поред пригодног забавног програма који слави природу и подстиче нас да бринемо о њој, одржаног у просторијама вртића „Невен“, малишани предшколске установе и шест основних школа, од првог до четвртог разреда, су имали прилику да, уз помоћ радника ЈКП Крушевац,  посаде по једну садницу у Пионирском парку и скрену пажњу другима на значај зелених површина како у Европи тако и у нашем граду Крушевцу. Саднице за ову прилику је донирао расадник „DIZN“ из Великог Шиљеговца.

  4

   

  5

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid