Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Служба радиологије добила нови ултразвук

  Ел. пошта Штампа
  1

  Служба за радиолошку дијагностику, у оквиру Дома здравља, данас је добила нови, најмодернији ултразвучни апарат, намењен пацијентима за превентивне, али и контролне прегледе меких ткива. Донатор је београдска фирма „Лабтех“.

   

  Донаторима се захвалила директорка крушевачког Дома здравља Марина Костић која је том приликом истакла значај новог ултразвучног апарата, иначе најсавременијег у Расинском округу. Лекарима ће побољшати квалитет рада, а пацијентима услове лечења, односно превенције и контроле.

  2

  Градоначелник Јасмина Палуровић изјавила је да је компанија „Лабтех“ друштвено одговорно предузеће које има вишегодишњу сарадњу са крушевачким здравственим установама, Домом здравља и Општом болницом и више пута им је донирала опрему – апарате и потрошна средства. „Желим да нагласим да Град Крушевац води рачуна о здравственој заштити грађана и континуирано се ради на унапређењу њеног квалитета. Набавља се опрема, раде реконструкције и санације на објектима...“

  3

  Претходни апарат био је у функцији од 2004.године, рекла је начелник Службе радиологије, др Рада Јоксимовић Змејкоски, а највише користи од новог имаће пацијенти, с обзиром да ће дијагностика умногоме бити побољшана у смислу брзине, квалитета и поузданости, а патолошке промене биће много видљивије и доступније за стручни преглед лекара. Скратиће се време за заказивање и чекање на преглед, растеретити друге здравствене службе и самим тим смањити слање пацијената на виши ниво здравствене заштите.

  5

  Зоран Милић, директор „Лабтеха“, нагласио је да је вредност ултразвучног апарата 4 милиона динара, а досадашње донације крушевачком Здравственом центру су у износу од 6,7 милиона динара. Биће их и даље, наставио је Милић, у складу са потребама које искаже Град и могућностима компаније.

  4

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid