Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Потписан Меморандум о разумевању у области доброг управљања

  Ел. пошта Штампа

  5 У Београду је јуче потписан Меморандум о разумевању између Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге и Града Крушевца. У име Града, Меморандум је потписала заменик градоначелника Весна Лазаревић.

  УНОПС је помоћни орган који је основала Генерална скупштина УН као централни ресурс у области набавки, управљања уговорима и другим активностима за развој капацитета.

   

  УНОПС је закључио Споразум о пројекту са Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу у вези са програмом подршке Влладе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености.

   

  Сарадња са Градом Крушевцем одвијаће се у областима:

  -          Оснивање Стручног центра за добро управљање у оквиру постојећих ресурса Града

  -          Изградња капацитета и вештина именованог кадра

  -          Увођење, израда и развој система Е управе, протокола, процедура и услуга у Граду

  -          Развој и примена одрживог механизма периодичног испитивања задовољства грађана јавном управом и квалитетом и пружањем јавних услуга

  -          Израда нових или ажурирање постојећих локалних политика или прописа у вези са реализацијом инфраструктурних пројекта

  -          Унапређење ефикасности и делотворности локалне управе кроз спровођење активности из дела интервенције Swiss PRO који се односи на добро управљање, а које ће спроводити СКГО.

  1

  Конкретно, Програм ће допринети побољшању квалитета живота грађана, нарочито оних који припадају рањивим друштвеним групама кроз унапређење владавине права на локалном нивоу, јачање друштвене кохезије и повећање одговорности, транспарентности, ефикасности и делотворности локалних самоуправа, као и учешћа становништва у процесима доношења одлука.

   

  Пројекат траје до краја 2021., буџет је 5,8 милиона евра, донатор Влада Швајцарске, а партнер Влада Србије. Буџет ће бити расподељен на 99 градова и општина.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid