Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Одржана 76. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Скупштине Србије

  Ел. пошта Штампа

  1 Данас је у Крушевцу одржана 76. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Скупштине Србије, на којој су разматрани секторски извештаји ДРИ за 2018. годину и Извештај о раду.

  5

  Председник ДРИ и генерални државни ревизор Душко Пејовић представио је  и извештај о ревизији финансијских извештаја  и правилности пословања града Крушевца.

   

    4

   

  Градоначелник Јасмина Палуровић у уводном обраћању је рекла да је Град Крушевац увео програмско буџетирање још 2015.године. Припрема буџета за 2018. укључила је кораке који воде поступном увођењу родно одговорног буџетирања. Јавност је укључена у кампању консултовањем грађана у месним заједницама при изради Програма развоја. Нацрт Одлуке о буџету поставља се и на званични сајт Града и одржава јавна расправа.

   

  Путем јавно буџетског портала, одборници Скупштине града могу да се информишу о јавним финансијама, а на званичном сајту Града је објављен грађански буџет у циљу приступачнијег информисања јавности.

  ДРИ је већ два пута контролисала буџет Града, 2010. и 2016. године.

  3

  Председница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава др Александра Томић изјавила је да је Крушевац изабран као пример добре праксе, са стабилним и добрим јавним финансијама.

   

  Циљ одржавања ових седница ван Београда је да се шира друштвена јавност на транспарентан начин информише о трошењу јавног новца, односно средстава из буџета Републике Србије.

  6

  Председник Савета ДРИ др Душко Пејовић представио је извештаје о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања Града Крушевца.

  ДРИ је кроз дате препоруке у извештајима у току спровођења ревизије допринела успешнијем и одговорнијем коришћењу буџетских средстава, тако да је буџет града Крушевца  постао ефикаснији, јавне финансије ликвидне а пословање града успешније.

  2

  Унапређен је систем припреме буџета, а извршење буџета учињено је одговорнијим и квалитетнијим што је допринело да Град Крушевац послује без задуживања.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid