Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Крушевац у програму "EXCHANGE 5"

  Ел. пошта Штампа

  1 У Градској управи данас је одржана конференција за медије поводом представљања циљева и очекиваних резултата пројекта „Управљање јавном својином у функцији локалног развоја“. На конференцији су говорили заменик градоначелника Крушевца Весна Лазаревић, председник општине Алексинац Ненад Станковић и представник менаџерског тима "EXCHANGE 5".  Пројекат се реализује у оквиру Програма "EXCHANGE 5", који финансира Европска унија у оквиру Националног програма за Србију ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU).

  Град Крушевац и општина Алексинац су добитници једног од укупно 18 пројеката у Србији који су  одобрени кроз грант шему "EXCHANGE 5" програма.
  Општи циљ пројекта, којег две локалне самоуправе реализују партнерски, је успостављање ефикасног и транспарентног управљања јавном својином у обе локалне самоуправе како би се допринело локалном развоју и како би грађани и локална заједница имали што је могуће већу корист.

   


  Кроз пројекат ће бити подржане обимне активности које обе самоуправе спроводе на пољу регистрације и уређивања статуса и власништва над некретнинама у јавној својини, те унапређење људских, стручних и техничких капацитета.


  Укупна вредност  пројекта износи 173.600 евра од чега ће Европска унија финансирати 156.240 евра, а остатак је директно учешће града Крушевца и општине Алексинац.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid