Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Манифестација "Пчела" у Шанцу

  Ел. пошта Штампа
  1

  У селу Шанац, надомак Крушевца, вечерас је одржана, прва по реду, културна манифестација „Пчела“.  Назив је добила по истеименој чесми, која је пре 81 годину направљена у Шанцу. Манифестацији су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић и председник Скупштине града Живојин Милорадовић.

   

  2

  Чесма у Шанцу је изграђена далеке 1938 године и о њој и о одржавању простора око саме чесме брине се Живан Томић, пензионисани официр који живи у овом месту. Господин Томић је прошле године за свој рад и залагање награђен Видовданском похвалом, коју му је вечерас уручила градоначелник Јасмина Палуровић, јер је прошле године због болести био спречен да исту прими.

    3

   

  5

  Приликом уручења признања градоначелник Јасмина Палуровић истакла је да  ова чесма захваљујући Живану живи и свакодневно на њој велики број наших суграђана, као и мештана суседних општина долази овде за воду.

    4

  Председник месне заједнице Шанац Миленко Михајловић је рекао да су становници Шанца веома поносни на своју чесму, а да овом манифестацијом „Пчела“ желе да још више промовишу своје село и овај локалитет.

   

  Пригодан културно-уметнички програм извели су чланови КУД-а „Драган Токовић“, глумац Зоран Карајчић и најмлађи мештани Шанца.

  6

   

  7

   

  8

   

   

   

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid