Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Обилазак саобраћајница код Аеродрома и у Модрици

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Живојин Милорадовић, заменик градоначелника Весна Лазаревић и председник Савета МЗ Никола Филиповић, данас су обишли саобраћајницу у оквиру ПДР –а Стари аеродром, фаза I (паралела са Бруским путем), као и општински пут кроз насељено место Модрица.

   

    1

  Укупна вредност радова на саобраћајници (паралела са Бруским путем) износи 58,8 милиона динара, изјавила је градоначелник Јасмина Палуровић. Око 25 милиона је учешће Министарства привреде, а остатак је обезбедио Град.

  2

  Ширина саобраћајнице је 6 метара, дужина 375, а урађена је и атмосферска и фекална канализација, као и водоводна мрежа и осветљење. Обострано су изграђене ивичне траке и тротоари од бехатона. Радове је изводило предузеће „Техноградња“.

  3

  Изградња ове саобраћајнице, потпуно инфраструктурно опремљене, највише ће значити инвеститорима, како постојећим, тако и потенцијалним, али и свим будућим власницима парцела на том потезу.

    4

   

   * * * * *

   

  5

  У селу Модрица саниран је општински пут у дужини од 3000 м. Колекторска канализациона мрежа изграђена је прошле године, а претходило је изравнање асфалтног слоја и нивелисање шахти. Одрађене су и банкине у дужини од 700 метара. Вредност радова је 17,7 милиона динара финансираних из буџета Републике Србије, а извођач је био „Крушевац пут“.

  6

  Према речима мештана, на овом општинском путу није интервенисано 40-ак година, а први наредни планови за ову месну заједницу односе се на асфалтирање платоа испред Дома културе и асфалтирање улица.

  7

   

  8

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid