Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Ансамбл „Бинички“ на манифестацији „Видовдан 2019“

  Ел. пошта Штампа

  1 Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије наступили су вечерас на Платоу испред цркве Лазарице у Крушевцу, у оквиру Видовданских свечаности.

   

  Реномирани ансамбл већ традиционално учествује у програму посвећеном сећању на епску победу српске војске на Газиместану, а ове године наступ је и део активности којима Министарство одбране и Војска Србије обележавају две деценије од НАТО агресије на нашу земљу.

    2

  Пре почетка концерта, посвећеном Дану сећања на жртве НАТО агресије, начелник Ансамбла, капетан фрегате Светозар Василевски, поздравио је присутне и најавио програм и извођаче.

  7

  – Драго нам је да поново учествујемо у уметничком програму Видовданских свечаности у граду Kрушевцу, концертом који посвећујемо свим бесмртним херојима у ослободилачким ратовима Србије – рекао је Василевски најављујући популарне композиције које су извели Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“ и Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије под диригентском палицом Катарине Божић, са солистима Павлом Панином и Миленом Kостић.

    3

   

    4

  Учесници на концерту, коме су присуствовали и градоначелник Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, председник Скупштине града Живојин Милорадовић, делегације побратимских градова организација и институција,  свештенство и бројна публика, били су и Дечији хор Културног центра Kрушевца и Мешовити хор „Свети Кнез Лазар“.

  5

   

  6

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid