Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Отворен Трг глумаца

  Ел. пошта Штампа
  Градоначелник Јасмина Палуровић, у присуству директора БИЕ Братислава Гашића и представника највишег руководства града Крушевца, као и бројних грађана, званично је промовисала Трг глумаца.
  Пре 3 године, у оквиру манифестације " Видовдан", на Тргу младих у Крушевцу, отворена је стална изложба фотографија под називом " Прозори сећања". На 9 " прозора" на згради Крушевачког позоришта, постављене су фотографије великог формата познатих крушевачких глумаца и управника. Тиме је започета реализација дугогодишње идеје, да се на једном од крушевачких тргова поставе обележја која би подсећала на славне глумце рођене у овом граду.
  . 1
  Од данас, овај Трг постаје и званично Трг глумаца, реализацијом пројекта који је спровело ЈКП "Крушевац", по идејном решењу ЈП  за урбанизам и пројектовање. Постављене су бисте 7 најистакнутијих крушевачких глумаца чији се портрети већ налазе на овом месту.
  Аутор бисти је београдски вајар Зоран Ивановић, који је направио и споменик Кнегињи Милици и крушевачки млади вајар Богдан Доброта.
  Вредност израде бисти је преко 4 милиона, од којих је донирано 2,5. милиона.

  KRUSEVAC_Mihajlo_Bata_Paskaljevic_foto_S.Babovic

   

  KRUSEVAC_Milan_Puzic_foto_S.Babovic

   

  KRUSEVAC_Miodrag_Petrovic-Ckalja_foto_S.Babovic

   

  KRUSEVAC_Radmila_Savicevic_foto_S.Babovic

   

  KRUSEVAC_Tasko_Nacic_foto_S.Babovic

   

  KRUSEVAC_Vlastimir_Djuza_Stojiljkovic_foto_S.Babovic

  * Фотографије бисти глумаца - Софија Бабовић, дописник Вечерњих новости

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid