Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Отворен нов спортски терен - донација "Моцарта"

  Ел. пошта Штампа
  1 Данас је у Крушевцу, у насељу Пејтон, отворено јединствено мултифункционално спортско игралиште за фудбал, кошарку и рукомет који је компанија "Моцарт" донирала нашем граду. Игралиште су званично отворили министар спорта и омладине Вања Удовичић,  директор БИА Братислав Гашић, градоначелник Јасмина Палуровић и бивши фудбалски репрезентативац СФРЈ Зоран Симовић.
  Сви који воле спорт и рекреацију од сада ће имати прилику да на теренима са специјалном подлогом, професионалним кошевима, таблама и зглобним обручима, као и новим головима за фудбал и рукомет, усавршавају своје спортско умеће. Ово игралиште је 75. по реду обновљено у оквиру велике друштвено одговорне акције компаније "100 терена за једну игру".
  Крушевац је већ добио своје терене "Драган Гаги Милосављевић" и "Горан Грбовић". Компанија "Моцарт" као друштвено одговорна и као један од највећих донатора спортских колектива у региону, континуирано улаже у ову област .Ово је трећи спортски терен у протеклих годину дана, што је директна инвестиција од око 10 милиона динара за наш град.
  Терен је отворен огледним часом фудбала. Привилегију да први покажу своје умеће имали су малишани из локалних клубова, којима се придружио легендарни чувар мреже, Крушевљанин Зоран Симовић Чоче.
  Након краће игре, изведено је хуманитарно шутирање пенала. Сав приход прикупљен од голова, а то је 100.000 динара, (односно 3.000 динара по пеналу) биће донирано Центру за особе са инвалидитетом.
  Као специјалан поклон, "Моцарт" је припремио књигу за све учеснике "Најбољи фудбалери света".
  Приликом отварања, министар Удовичић и градоначелник Јасмина Палуровић говорили су окупљеним малишанима о важности спорта, социјалне укључености, дружењу и неговању здравог начина живота. Такође, изразили су захвалност компанији "Моцарт" на вредној донацији.
  Отварању мултифункционалног терена претходио је обилазак министра Удовичића са градоначелником Јасмином Палуровић, теретане на отвореном у насељу Уједињене нације, коју је финансирало ресорно министарство са 2,2 милиона динара, а Град додатно уредио сређивањем постојећег игралишта у близини, постављањем ограда и мобилијара, уређењем зелених површина и поправком оштећених реквизита.
   

  naled_bfm

  skgo
  usaid