Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Јавна презентација Моравског коридора

  Ел. пошта Штампа

  1 У Градској управи Крушевац, данас је одржана Јавна презентација у оквиру Јавног увида у складу са Законом о планирању и изградњи, а ради се о Просторном плану подручја посебне намене за Моравски коридор, односно деоницу ауто пута Т761, Појате – Прељина. Презентацију је водио помоћник министра при Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Ђорђе Милић са сарадницима. Састанку су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић и начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, као и стручни обрађивачи планске документације, саобраћајни институт ЦИП.

   

  Представници Министарства и стручни обрађивачи презентовали су планска решења надлежној служби Градске управе и заинтересованим грађанима.

  Министарство је увело нову праксу, непосредне састанке са грађанима, што ће практиковати у  свих 7 јединица локалне самоуправе – Ћићевац, Варварин, Крушевац, Трстеник, Врњачка Бања, Краљево, Чачак. Јавни увид се одржава од 18. јула до 16. августа.

  2

  Финална седница Комисије биће одржана 26. августа у Чачку, на којој ће бити сублимирани сви предлози, сугестије, коментари и донета Решења.

  Министарство грађевине, рекао је помоћник министра Ђорђе Милић наставља са активностима на путној инфраструктури. У току је израда планске документације за коридор Рума – Шабац – Лозница и наставак Коридора 11 - Пожега према граници са Црном Гором.

  3

  Градоначелник Јасмина Палуровић је изјавила да је за подручје које припада Граду Крушевцу, већи део експропријације земљишта завршен и да је донето скоро 2000 решења. Грађани су задовољни ценом процене Пореске управе, по којој се за метар квадратни земљишта исплаћује 200 динара, док ће за површине које су засађене пољопривредним културама, бити формирана виша.

  4

  Градња Моравског коридора почиње из Крушевца.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid