Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Отворена Сензорна соба у Дечјем диспанзеру

  Ел. пошта Штампа

  1 У Служби здравствене заштите деце предшколског узраста при крушевачком Дому здравља, данас је отворена Сензорна соба. Ова просторија опремљена је захваљујући донаторима Хенкел Србија и Међународни клуб жена Београд, а за припремне радове био је задужен Дом здравља. Пројекат је вредан око милион динара.

  2

  Крушевац је други град у Србији који је добио Сензорну собу на примарном нивоу здравствене заштите, изјавила је директор Дома здравља др Марина Костић.

  5

  Њена примена је превасходно за рано откривање поремећаја у развоју деце, што се тиче моторике, пажње, понашања, хиперактивности, аутизма... Министарство здравља издало је дозволу за рад, а у питању је дијагностичко – терапеутска процедура.

  3

  У оквиру тимског рада, заступљени су педијатар, психолог, логопед, физиотерапеут, педагог, дефектолог. Уз њихов стручни и додатни рад родитеља код куће, оствариће се ефекатпобољшања комуникације кроз стимулацију чула слуха, вида, додира и мириса. Корисници истражују и развијају своје сензорне вештине, релаксирају се и ослобађају напетости.

  6

  Градоначелник Јасмина Палуровић је подсетила да је ова Сензорна соба трећа у Крушевцу (две су у СОШ „Веселин Николић“ и Центру за особе са инвалидитетом „Дуга“). Тиме се подиже квалитет здравствених услуга и обухватају циљне групе на више локација.

  4

  Она се том приликом захвалила донаторима, али и директору Дома здравља на ангажовању, улагању у опрему и едукације, како би се грађанима пружио што свеобухватнији и бољи третман на примарном  нивоу.

  7

  На промоцији Сензорне собе, директор Дома здраваља др Марина Костић је уручила Захвалнице донаторима, компанији Хенкел Србија и Међународном клубу жена Београд, као и начелници Службе за децу предшколског узраста др Драгици Симић, која је била задужена за добијање лиценце од Министарства здравља.

  8

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid