Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Акција "Очистимо реке Србије" у Крушевцу

  Ел. пошта Штампа

  1 У оквиру кампање „Очистимо реке Србије", коју спроводи редакција „Блица“ у сарадњи са компанијом VIP mobile, данас је на територији града Крушевца одржана друга акција. Током прве, када је чишћено корито Рибарске реке, данас се наставило са приобаљем Пепељуше, на локацији код старог моста на излазу из насељеног места Читлук. Бројне учеснике акције обишла је градоначелник Јасмина Палуровић.

   

  „Очистимо реке Србије“ је кампања на националном нивоу која се спроводи од октобра до децембра. Планирано је чишћење више од 20 река и приобаља, са циљем да се водотоковима врати изворни изглед, ненарушен загађењем и бацањем отпада.

   

  Партнер листа "Блица" је компанија „VIP mobile", која још од 2012. године промовише и учествује у еколошким акцијама.

    2

  Градоначелник Јасмина Палуровић је изразила задовољство што се велики број волонтера укључио у акцију коју подржава Град и која истовремено подиже свест о очувању здраве животне средине и еколошких навика. Такође, делује и у превентивном циљу, с обзиром да је неконтролисано бацање отпада проузроковало многе проблеме током ранијег периода, у смислу изливања река и потока, зачепљења корита и сл.

    4

  У данашњој акцији, као волонтери учествовали су представници Одељења за послове одбране и ванредне ситуације ГУ, комунална милиција, ЈКП „ Крушевац“, ученици ОШ „Свети Сава“, волонтери Црвеног крста, мештани насељеног места Читлук. (око 100 учесника )

    5

  Прикупљено је око 16 кубика отпадне пластике и 50-ак кубика осталог отпада.

  6

   

  7

   

  8

   

  9

   

  Од почетка кампање „Очистимо реке Србије", организоване су акције на 18 локација у 8 градова, а до Нове године планира се још око 30-ак. Након Крушевца, биће чишћени водотокови на територији Ниша, Панчева, Сомбора, Бачке Тополе, Чајетине...

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid