Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Пријем за ученике и професоре из Нојса

  Ел. пошта Штампа

  1 У Мозаик сали Градске управе приређен је пријем за професоре и ученике Економско – трговинске школе из Крушевца, којима су у гостима ђаци и професори стручне школе „Berufskolleg“ из немачког града Нојса. Посета се реализује у оквиру међународног пројекта „Школско партнерство“.

  Осморо ђака и два професора из Нојса, гости су Економско–трговинске школе, а током једнонедељног боравка, домаћини су се потрудили да им прикажу сву ширину српског гостопримства. Осим присуствовања школској настави и упознавања са начином рада, ученицима из Нојса осмишљен је разноврстан и богат програм који укључује  дружење и обиласке крушевачког краја и околине.

  2

  Испред Града Крушевца, данас им је у Мозаик сали добродошлицу пожелела градоначелник Јасмина Палуровић, истакавши драгоценост пријатељских веза које проистичу из оваквих сусрета. Осим едукација и усвајања нових сазнања и метода рада, гости партнерске школе из Нојса, у прилици су да се упознају и са историјом, традицијом и културом нашег народа и размене искуства на пољу образовања и васпитања.

  3

  Школско партнерство датира од 2009. године и временом све више добија на значају, речи су помоћника директора Економске школе, Слађане Илић. Пројекат укључује ангажовање више актера који превазилазе искључиво школски ниво, тако да су партнерством обухваћени и Привредна комора, као и други привредни субјекти, путем којих се млади информишу о раду, запослењу и свим параметрима битним за њихово даље професионално опредељење.

  4

  Позитивним утисцима придружили су се професори и деца, ученици школе „Berufskolleg“ из Нојса, као и њихови млади домаћини, ђаци крушевачке Економско – трговинске школе, заједно са својим професорима.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid