Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Представљен споразум о међуопштинској сарадњи ЈЛС слива Западне Мораве

  Ел. пошта Штампа

  0 У Скупштинској сали Градске управе данас је одржан скуп организован поводом представљања Споразума о међуопштинској сарадњи градова и општина слива Западне Мораве.

    1

  О самом пројекту и његовом значају говорили су заменик директора Канцеларије за јавна улагања Сандра Недељковић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, генерални секретар СКГО Ђорђе Станичић и градоначелник Јасмина Палуровић, у име Крушевца као иницијатора и будућег центра Заједничке службе, која ће обухватати свих 18 јединица локалне самоуправе у сливу Западне Мораве.

    7

   

  3

   

  4

   

  5

   

  СКГО је у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу и координаторима из градова и општина слива Западне Мораве, уз подршку Канцеларије за управљање јавним улагањима и УНДП, у протеклом периоду неуморно радила на јачању капацитета ЈЛС у области смањења ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама путем протоколарне сарадње, размене знања, искустава и добре праксе.

  9

  Измене и допуне Закона о локалној самоуправи и доношење новог Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама, отворили су пут да се овакав вид сарадње подигне на један виши ниво, кроз њену институционализацију, формирањем Заједничке службе слива, што је, као пре свега оригинална идеја, оцењено највишом оценом од стране МДУЛС и Владе РС.

  8

  У том смислу, припремљен је текст Споразума о сарадњи који је представљен на скупу, али и предлози Одлуке о формирању Заједничке службе и Правилника о систематизацији. Одлуку и Правилник ће у наредне две недеље усагласити стручне службе ЈЛС слива, у складу са стварним могућностима и потребама градова и општина потписница Споразума. Циљ је да се на Скупштинским заседањима на којима се доноси Одлука о локалном буџету за 2020.годину, представе и усвоје коначни предлози Споразума, Одлуке и Правилника, како би и трошкови Заједничке службе били уврштени у буџет за следећу годину.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid