Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Европска недеља демократије на локалном нивоу

  Ел. пошта Штампа

  1 Град Крушевац придружио се организацији Европске недеље демократије на локалном нивоу, коју организује Конгрес локалних и регионалних власти Савета Европе. Тема данашње трибине организоване тим поводом, била је „Презентација могућности учешћа грађана у процесу доношења одлука на локалном нивоу".

   Уводно излагање дао је председник Скупштине Живојин Милорадовић, који је био задужен и за презентацију „Учешће грађана у процесу доношења одлука, стратегија и других општих аката које доноси Скупштина града Крушевца“.

  2

  О Грађанском водичу кроз Одлуку о буџету говорила је заменик градоначелника Весна Лазаревић, а Презентацију програма намењених грађанима које финансира локална самоуправа изложила је секретар Скупштине Маја Цуцкић.

  3

  Трибину је закључила градоначелник Јасмина Палуровић која је детаљније говорила о транспарентности и доступности свих аката града Крушевца релевантних за грађане, као и механизмима њиховог учешћа у доношењу важних политичких Одлука, како досадашњих, тако и новоустановљених.

  4

  Циљ је што свеобухватније сагледавање интереса јавности и њихово имплементирање у политичке одлуке, а у циљу максималног поштовања воље грађана и проактивног учешћа.

  5

   

  Након излагања учесника трибине, руководства Града Крушевца, посетиоци су имали прилику да постављају питања, дају предлоге, сугестије и коментаре, како би овај политички процес био што квалитетнији и демократскији.

  6

   

  7

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid