Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Каменаре добило здраву пијаћу воду

  Ел. пошта Штампа
  1

  У насељеном месту Каменаре, после више од једне деценије, створени су услови за прикључење мештана на систем акумулације „Ћелије“. Данас је, у присуству бројних грађана и руководства Града, пуштен у функцију водоводни прикључак за цркву Свете Петке, након чега ће здрава пијаћа вода стићи у 106 домаћинстава.

   

  Радови на изградњи магистралног цевовода од резервоара Брајковац до села Каменаре у дужини од 3.400 метара, отпочели су 2017. године. Ови радови су били кључни да би се од резервоара Брајковац до села Каменаре обезбедила здрава пијаћа вода са система „Ћелије“ на коју су мештани чекали дуже од једне деценије, истакла је градоначелник Јасмина Палуровић.

  2

  Како се већина становништва у овом делу бави пољопривредом, мештани су у својим плановима истицали приоритет увођења воде са градског водовода. Како би били испуњени услови за реализацију тог пројекта, било је неопходно изградити осим магистралног водовода и резервоар, црпну станицу са објектима за даљински надзор и хидрофорско постројење.

  3

  Завршетком радова на главном резервоару, овај процес је коначно приведен крају, а вредност укупне инвестиције система је 21, 5 милиона динара.

  Дужина водоводне мреже је 7.230 метара, рекао је директор ЈКП „Водовод“  Владимир Милосављевић. Поред Каменара, у плану је да још 5 насељених места са леве стране обале Западне Мораве добију здраву пијаћу воду, а то су: Коњух, Љубава, Коморане, Лазаревац и Глобаре. Током 2019., на овом потезу је урађено 50 км. водоводне мреже.

  4

  Данашњој свечаности у Коморану су присуствовали и председник Скупштине Живојин Милорадовић, заменик градоначелника Весна Лазаревић, начелник Градске управе Иван Анђелић и шеф Службе месних заједница Никола Филиповић.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid