Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Обележен јубилеј - 10 година рада Канцеларије за младе

  Ел. пошта Штампа
  1 У холу Крушевачког позоришта, одржана је свечаност поводом јубилеја - 10 година постојања и рада Канцеларије за младе, у оквиру Одељења за друштвене делатности Градске управе Крушевац.
  Канцеларија за младе града Крушевца отворена је 2009.године, као стота Канцеларија у Србији. Организује бесплатне курсеве и радионице, а сарађује са Министарством омладине и спорта, Британским саветом, ГИЗ - ом, Менпауером, Центром Е8 и бројним другим партнерима.
  Пре 4 године, у оквиру Канцеларије, отворен је Клуб за младе. Кроз пројекат Развој омладинских клубова у Расинском округу, ресорно Министарство је издвојило преко 200 000 динара, а Град Крушевац је учествовао са 450 000.Током тог периода, више од 10 000 младих је " прошло" кроз Клуб.
  У конкуренцији од укупно 158 Канцеларија, од самог постојања, крушевачка је рангирана у прве три.
  Добитници су и бројних награда, од којих издвајамо - награду за иновативност у области каријерног вођења и за промоцију екологије " Зелени печат ".
  На данашњој свечаности, скупу се обратила градоначелник Јасмина Палуровић, која је истакла да Град буџетом за наредну годину планира око 70 милиона динара за финансирање програма за младе, у које спада и рад Канцеларије. " Град на овај начин показује континуирану бригу о проблемима, интересовањима и потребама младих, у циљу обезбеђења њиховог учешћа у социјалном, друштвеном и политичком животу. Такође, наша је обавеза да им пружимо сву неопходну институционалну, програмску и финансијску подршку. Подршка младима не представља само тренутно побољшање њиховог живота, већ и улагање у сопствену будућност, будућност нашег града и Србије".
  Градоначелница се том приликом и захвалила Канцеларији на ангажовању које показује и успесима које остварује.
  Говорећи о активностима Града, помоћник градоначелника за омладину и спорт Предраг Миленковић напоменуо је да је сачињен и Локални акциони план за младе града Крушевца за период од 2020. до 2025. У том документу, препознато је 7 приоритетних области : образовање, запошљавање, здравље, безбедност, култура - спорт - слободно време, активизам и волонтеризам и очување и заштита животне средине.
  Осим тога, додао је Миленковић, сређују се јавне површине, паркови, теретане на отвореном, све оно чији су корисници управо млади.
  Од радионица које су организоване, могу се побројати : мала школа програмирања ( веб дизајн ), мејк ап, основе гитаре, израда мурала и графички дизајн.

  7

  У фоајеу Позоришта отворена је изложба полазника, а у програму су учествовали ученици креативног курса гитаре Културног центра Крушевац.
   

  naled_bfm

  skgo
  usaid