Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Конференција за медије градоначелника Јасмине Палуровић

  Ел. пошта Штампа

  Grb_grada Градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић данас је одржала конференцију за новинаре на којој је говорила о актуелној ситуацији у Граду Крушевцу.

   

  Град Крушевац спроводи све одлуке и препоруке Владе Републике Србије у циљу заштите становништва и очувања здравља грађана.

  Према подацима Завода за јавно здравље у Крушевцу тренутно je 27 особа позитивно на вирус COVID-19 и ситуација њиховог здравственог стања се континуирано прати.

   

  У циљу смањења последица епидемије Град предузима све мере, пре свега на одржавању хигијене у граду. Свакодневно се перу и дезинфикују све улице на градском и сеоском подручју.

  1

  Град Крушевац је купио машину за производњу дезинфекционог средства  натријум-хипохлорит који је распоређен на 200 локацијa, у резервоарима. на територији града, где грађани бесплатно могу преузети количине потребнe за домаћинство дневном нивоу. Средство се може користити за дезинфиковање руку, радних површина и подова. Осим за Крушевац, ово средство је обезбеђено и за друге градове у околини.

   

  Град Крушевац је за све пензионере на својој територији обезбедио пакете помоћи који садрже основне животне намирнице и средства за хигијену - 1кг брашна, 1 коцкица квасца, 1 прашак за прање - 2 кг, 1 подопер1 средство за стакла, 1 дезинфекционо средство, 1 алкохол, 1 заштитна маска, 100 гр. кафе и  лист "Победа". У листу "Победа" се налазе сви важни телефони на које наши суграђани могу да добију све информације током ванредног стања.

  Пошто је подела пакета у току, молимо све пензионере који нису добили пакет до сада, да се јаве call centru 037/446-446 и 066/446-446 или секретарима својих месних заједница где ће се пријавити и дати личне податке, да би им се доставио пакет помоћи.

   

  Према препоруци Владе Републике Србије рад малопродајних објеката у граду биће од сутра, 31.03.2020. године, до 15:00 сати радним даном, а викендом до 13:00 сати. Рад зелених пијаца биће потпуно обустављен.

   

  ЈКП "Крушевац" врши дезинфекцију зграда и позивају се сви управници стамбених зграда да се јаве овом предузећу ради преузимања бесплатних средстава и помоћи око прскања зграда.

   

  Град Крушевац посебну пажњу посевећује дезинфекционој и сантираној заштити здравствених установа које имају приоритет - Општа болница Крушевац, Дом здравља и Завод за јавно здравље.

   

  Градски call centar ради 24 сата (037/446-446, 066/446-446), евидентира се преко 400 позива дневно, а највећи број питања односи се на снабдевање основним животних намирница и лековима најстаријих суграђана, као и начин подизања пензија. Такође, такси службе су се укључиле у помоћ грађанима у смислу бесплатне доставе основних животних намирница и лекова.

    2

  Подсећамо грађане старије од 65 година, труднице, хроничне пацијенате и друге суграђане чија је могућност кретања ограничена због актуелне епидемиолошке ситуације, да су Град Крушевац и Апотека Крушевац у сарадњи са партнером Апотекарском установом "Dr Max" организовали контакт центар за помоћ у набавци и испоруци лекова на кућну адресу. Позивањем броја контакт центра ступићете у контакт са апотекарима којима ћете изнети ваше потребе и направити договор око слања курира на вашу адресу. Услуга саветовања и доставе је бесплатна. Бројеви телефона су: 037/417-740 и 064/820-23-10. Заинтересовани се могу јавити и на мејл: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели Радно време ће бити радним данима у периоду од 8:00-18:00 часова, суботом 8-14 часова, недељом 8-12 часова, а испорука у року од 24 сата“.

   

  Градоначелник Јасмина Палуровић захвалила се свим предузећима који су дали своје капацитет у функцији помоћи грађанима, посебно најстаријим и најугроженијим, а нарочито медицинским радницима, војсци, полицији, волонтерима и медијима који су на располагању грађанима 24 сата. Посебну захвалност исказала је одговорним грађанима који поштују све препоруке Владе и ограничења кретања до 17:00 сати радним даном и викендом од 15:00 сати.

   

  Такође, сва комунална јавна предузећа дају свој допринос како би живот у граду функционисао што нормалније.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid