Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Појачана контрола у систему социјалне заштите

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 По налогу министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зорана Ђорђевића, од данас ће се појачаним интензитетом спроводити инспекцијски надзори у свим центрима за социјални рад и одељењима за дечју заштиту при општинским и градским управама.

  Поред инспекцијског надзора у установама социјалне заштите за смештај корисника, покренута је и акција “тајни клијент”, која за циљ има проверу доступности информација грађанима телефонским путем, као и љубазност запослених.

  Наиме, инспектори социјалне заштите који су добили решење за рад од куће, потпуно анонимно и по случајном избору, у току радног времена сваког радног дана, позиваће установе, односно службе како би проверили да ли се запослени јављају на дежурне телефоне, да ли грађанима дају потпуне и тачне информације и да ли су љубазни.

  Ђорђевић је тим поводом истакао да је обавеза Министарства да води рачуна о доступности информација, о правима и услугама наших грађана, због чега је донета одлука да се у време ванредног стања обавља појачана контролa спровођења поверених послова.

  Он је указао на то да у условима ванредног стања и ограничења кретања, телефонска комуникација многима представља једини начин да дођу до информација како би остварили права која им по закону припадају.

  О резултатима ове акције ресорно министарство ће периодично информисати Министарство државне управе и локалне самоуправе и заштитника грађана, у циљу предузимања мера из њихове надлежности, објаснио је Ђорђевић.

  По овом принципу, како је најавио, контролу својих филијала радиће Национална служба за запошљавање и Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid