Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Културни садржаји доступни грађанима на интернету

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Министарство културе и информисања Владе Републике Србије саопштило је да култура није остала недоступна грађанима иако су установе и организације тој области затвориле своја врата за посетиоце водећи рачуна о здрављу грађана и поштујући мере уведене због пандемије COVID-19.

  Уз подршку Министарства културе и информисања, бројних установа културе, цивилног сектора и уметника, у претходних десет дана објављено је више од 100 различитих садржаја у дигиталној форми.

  Позоришне представе, документарни и играни филмови, концерти, доступни су преко Јутјуб канала, док су виртуелне туре музеја, археолошких локалитета, споменика културе, доступне на један клик.

  Књиге, часописи и друго штиво доступни су на интернет презентацијама библиотека, архива и издавача. Уз то, део садржаја доступан је на језицима националних мањина и страним језицима.

  И у времену пуном неизвесности за цео свет, сектор културе показао је своју виталност и прилагодљивост коришћењем дигиталне технологије, која се показала као веома значајна за рад у кризним друштвеним ситуацијама.

  Министарство културе и информисања изразило је захвалност културном и креативном сектору на подршци и активностима у јачању и оплемењивању духа у овим сложеним временима.

  #ОстаниКодКуће са културом и садржајима можете наћи на сајту Министарства културе и информисања www.kultura.gov.rs.

  Дигиталне садржаје установа културе на интернету 2020 можете преузети у прилогу.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid