Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна
  spacer1111

  Испланирати дневне активности током самоизолације

  Ел. пошта Штампа

  Vlada_republike_Srbije1 Министарка без портфеља у Влади Републике Србије задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић изјавила је данас да се у видео-линк психотерапијама које обавља преко интернета, људи најчешће жале на страх од неизвесности и болести, на панику и несаницу.

  Ђукић Дејановић је у изјави за Телевизију Нова "С" поручила да је у овим тешким моментима самоизолације важно имати испланирану дневну динамику, напоменувши да је само синоћ било 375 особа које су имале потребу да разговарају са њом.

  Сугестија коју сам давала односи се на физички став и држање, код оних који имају панику како да дишу, опусте мишиће, на шта да мисле. Они који имају несаницу, важно је да примењују хигијенско-дијететски режим, навела је Ђукић Дејановић.

  Она је истакла да је код несаница превасходно важно преко дана бити будан, имати испланиране активности, а од 17 часова па надаље не користити психо-стимулативна средства попут кафе, енергетских и слатких газираних пића.

  Те особе би требало у истом термину да иду у постељу, ако се евентуално ноћу пробуде да се не преврћу по кревету и не муче, већ да устану док се мало не уморе како би се опет вратили у кревет, рекла је она.

  Министарка је позвала оне који су по природи оптимисти да искористе ове тренутке који су на генералном плану забрињавајући, да повећају активност ка хумору, шали и креативности.

   

  naled_bfm

  skgo
  usaid