Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Сарадња са дијаспором

Канцеларија за сарадњу са дијаспором

Извештај о шестомесечном раду Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Ел. пошта Штампа
profilna_kancelarije Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону отворена је 2. децембра 2013 године у Крушевцу. Канцеларија је резултат пројекта чији је носилац удружење „Етно Расина" и Град Крушевац. Вредност пројекта је 1.135.000 динара, а средства одобрена од стране Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону су 500.000 динара. Срби у дијаспори, Удружење „Етно Расина" и Локална самоуправа Града Крушевца означени су као директни, а Република Србија, удружења и организације у области културе и туризма, Расински управни округ и привредни субјекти Крушевца и Расинског округа као индиректни корисници резултата пројекта.
Опширније...
 

ПаyПал отворио рачун за помоћ Србији!

Ел. пошта Штампа

jpeg Уплата хуманитарне помоћи жртвама поплаве у Србији путем ПаyПал-а из 193 земље и региона коначно је омогућена у недељу. Донације се примају путем адресе Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Министарство финансија издало je званично саопштење у коме се наводи да рачун припада дипломатском представништву Србије у Бриселу одакле се новац директно пребацује на рачун Владе Републике Србије намењен помоћи угроженима од поплава.

Адреса је намењена искључиво Паy Пал уплатама и поруке послате на њу неће бити читане. 

МСП Р. Србије формирало Кризни штаб за прикупљање хуманитарне помоћи и донација из иностранства

Ел. пошта Штампа

_20130701_1757880340 Поводом незапамћених елементарних непогода које су погодиле Републику Србију, Министарство спољних послова Републике Србије формирало је Кризни штаб, са задатком да координира активности везане за прикупљање хуманитарне помоћи и донација из иностранства.

Опширније...
 

О виртуелном унуверзитету српске дијаспоре

Ел. пошта Штампа

virtuelni-univerzitet-310x200 Као део пројекта "Развој инфраструктуре Виртуелног универзитета српске дијаспоре (ВУСД) за потребе Срба у региону", подржаног од стране Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, 13. маја је у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду одржан округли сто на истоимену тему.

Опширније...
 

Kрушевац за понети - Верољуб Миловановић Веве

Ел. пошта Штампа

veve_1 Верољуб Миловановић је почео да фотографише за своју душу још пре појаве дигиталних фото-апарата. Сва своја дела сачинио ја на путу. А највише је фотографисао са мотора! Тако је снимао Грчку, Турску, Доминиканску Републику... Ипак, транссибирски пут је убедљиво најдрагоценије искуство које је имао.

Опширније...
 
Страна 1 од 6

Време у Крушевцу

Температура: 16 °C vreme
Притисак: 1002.1 hPa barometar.gif
Прогноза...

naled_bfm

skgo
usaid