Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна КШ инфо Сарадња са дијаспором Kрушевац за понети - Верољуб Миловановић Веве

  Kрушевац за понети - Верољуб Миловановић Веве

  Ел. пошта Штампа

  veve_1 Верољуб Миловановић је почео да фотографише за своју душу још пре појаве дигиталних фото-апарата. Сва своја дела сачинио ја на путу. А највише је фотографисао са мотора! Тако је снимао Грчку, Турску, Доминиканску Републику... Ипак, транссибирски пут је убедљиво најдрагоценије искуство које је имао.

  За седам дана превалио је у вагону "Полар експреса" 8.986 километара. Рођени авантуриста је на железничкој маршрути Пекинг - Москва уснимио више од 10.000 фотографија које је јавност имала прилике да види на специјалној изложби у Народном музеју у Крушевцу 14.10.2013. године.   Све фотографије су сликане из руке и већина их је из воза у покрету.

        

  veve_4

  veve5

  Миловановић је провео шест месеци у Кини на стручном усавршавању борилачких вештина. Није желео да се врати авионом, него се определио за најдуже путовање возом на свету познато као Транссибирска железница, прецизније, Трансманџуријска рута, јер од Пекинга до Москве шине "иду" преко Манџурије.

  veve_6

  veve_7

  Само путовање од седам дана и 8.986 километара је једно феноменално искуство које сваки авантуриста мора да упише у књигу обавезних "задатака", прича Верољуб Миловановић. ,,Пејзаже које сам видео довољан су разлог за одседање у скученим купеима. Али оно што стварно обогаћује је дружење са другим путницима, Русима, Кинезима и ентузијастима из свих делова света.’’

  Миловановић се из Кине враћао у децембру, па је, на његову фотографску срећу, промашио туристичку сезону која траје од маја до краја септембра. Тако је избегао велике гужве и снимио сјајне призоре без сметњи. Сибирске призоре снимао је, прича, класичније, јер је поглед из вагона и на станицама већ довољно уметнички.

  veve_8

   

  veve_9

   

  veve_10

  Целу авантуру наставио је опет возом, што је од Москве, преко Белорусије, Пољске, Словачке и Мађарске до Беоргада трајало још три дана.

   

   

   

   

  Време у Крушевцу

  Температура: 0 °C vreme
  Притисак: 996.7 hPa barometar.gif
  Прогноза...

  naled_bfm

  skgo
  usaid