Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Мирко Јовановић - Биографија

  Мирко Јовановић - Биографија

  Ел. пошта Штампа

  Mirko_Jovanovic

  Мирко Јовановић рођен је 07.05.1949. у Шашиловцу у пољопривредно занатској породици. Осмогодишњу школу завршио је у Падежу, средњу економску у Крушевцу након чега је дипломирао на Eкономском факултету у Београду смер банкарство и финансије. Током школовања учествовао је као сарадник на радио Крушевцу и у градском листу Победа.

   

  Обављао је бројне функције у струци. Међу којима су најзначајније: заменик директора ИМК 14. октобар, директор интерне банке ИМК 14. октобар у Крушевцу, директор Управе јавних прихода у Крушевцу, председник Извршног одбора Скупштине града Крушевца, директор Војвођанске банке регионалног центра Крагујевац – Крушевац. Биран је и у многим одборима и стручним телима из области финансија, члан је Одбора за финансије и члан Издавачког савета стручног часописа „Привредни саветник“.

   

  Биран је у више наврата за одборника у Скупштини града Крушевца. Обављао је дужности у Народној Скупштини Републике Србије, у комисији за доношење прописа из области буџета и финансија. Дугогодишњи је председник Културно уметничког друштва Крушевац, као и ранији председник Боксерског клуба 14. октобар, председник Кошаркашког клуба и члан Управног одбора ФК Напредак. 2005. године одликован је златним орденом капетан мише Стојановић за најбољег банкара године. Најдража су му одликовања Нишког владике Иринеја граматом за изградњу црквене куће цркве Лазарице и граматом за помоћ у изградњи цркве у родном селу Шашиловац.

  Ожењен, отац сина и ћерке и деда четворо унучади.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid