Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Посета братској Старој Зaгoри

  Посета братској Старој Зaгoри

  Ел. пошта Штампа

  4 Поводом 5. октобра – Дана града Стара Загора (Бугарска), градоначелник Крушевца Драги Несторовић у посети је овом побратимском граду.  У згради Градске управе данас је за њега приређен пријем.

  Добродошлицу су му пожелели заменици градоначелника Старе Загоре Иванка Сотирова и Емил Христов. Побратимске везе Крушевца и Старе Загоре датирају још од 2000. године и од тада се континуитет непрекидно одржава.

  1

  Пријатељство између наша два града је независно од политичког руководства и промена у овој сфери и чине га искрене и блиске везе између српског и бугарског народа, наглашено је током разговора.

   

  Проблеми и тешкоће са којима се суочавају су слични, а у циљу побољшања живота грађана свакако могу бити корисна узајамна искуства. Посебно, с обзиром на чланство Бугарске у Европској унији и коришћење претприступних и Фондова ЕУ.

  2

  Простор за сарадњу треба тражити најпре у области економије и привреде, али и туризму, култури, спорту... Тренутно у овом граду борави и двадесетак младих спортиста из нашег града, на бројним спортским турнирима који се одржавају поводом Дана града Стара Загора.

   

  Такође, чуло се на састанку, треба искористити и могућности међусобних веза са другим побратимским градовима, тако да ће бити уприличен и сусрет са руским градом Самаром, градом побратимом Старе Загоре.

  3

  Градоначелник Крушевца Драги Несторовић житељима побратимског града упутио је најсрдачније честитке поводом празника, уз жељу да наставе путем успеха и просперитета.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid