Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Потписан Уговор за изградњу групе колектора и колекторске мреже "ЛОТ 2"

  Потписан Уговор за изградњу групе колектора и колекторске мреже "ЛОТ 2"

  Ел. пошта Штампа

  1 У Градској управи данас је потписан Уговор између ЈКП „Водовод“ и извођача радова, Конзорцијума „Телекомуникација“ д.о.о.- „Јединство“ Севојно  – „SADE“ Serbia CGTH. Уговор се односи на изградњу канализационих колектора у оквиру Пројекта „Програм водоснабдевања и канализације у општинама средње величине у Србији – Програм III". Подржан је од стране Немачке развојне банке (KfW).

   

  Извођач радова изабран је након спроведене тендерске процедуре и  извештаја о резултату тендера који су одобрили Немачка развојна банка и Министарство грађевине, транспорта и инфраструктуре Републике Србије.

   

  Потписани Уговор обухвата извођење радова на свим колекторима за које је обезбеђена грађевинска дозвола у износу од 5.511.000 евра.  Изградња преосталих колектора ће се Анексима уговарати након добијања дозвола за градњу.

    2

  Предметни радови обухватају набавку, испоруку и изградњу преосталих градских колектора, као и канализационих мрежа за насеља Модрица, Велико Головоде, Липовац и Пакашница у укупној дужини од 31 км, као и регулацију Гарског потока у дужини од 1.5 км.

   

  Градоначелник Драги Несторовић је рекао да је прва фаза изградње успешно реализована како у погледу рокова, тако и квалитета изведених радова. Том приликом захвалио се грађанима који су омогућили пролазак трасе кроз приватни посед, што је обезбедило уштеду одређених средстава на име експропријације. Та средства се могу искористити за опремање ЈКП « Водовод» и ревитализацију постојеће мреже.

  Такође, наставио је Градоначелник, један од приоритета у извођењу инфраструктурних радова у граду је и координација активности, што ће се одразити на ефикасност, брзину и уштеду.

  3

  У име извођача радова, водећег партнера – "Телекомуникација" Блаце, обратио се Зоран Његовановић. Он је нагласио да је ово предузеће присутно на тржишту скоро 30 година, радећи не само на територији Србије, већ и БиХ и Црне Горе. "Крушевац је град који много улаже у инфраструктуру и задовољство је радити са таквим партнером", закључио је Његовановић.

  Према речима директора ЈКП Водовод Крушевац, Владимира Милосављевића, потписивањем  овог Уговора, настављају се радови на пројекту „Програм III”, како би се што већи део града покрио канализационом мрежом. Циљ је да се максимална количина отпaдних вода са територије Града Крушевца сакупи кроз канализациону мрежу и спроведе до локације где ће бити изграђено постројење за пречишћавање.

  4

  -Ово је системско решење којим ће град Крушевац у највећој мери решити проблем комуналних и индустријских отпадних вода, при чему ће испоштовати све еколошке стандарде. Убудуће неће бити неконтролисаног испуштања отпадних вода у речне токове на територији Крушевца и практично ће се у реку Мораву испуштати чиста вода. Тиме се затвара комплетан циклус пројекта, у складу са најмодернијим стандардима који се данас примењују у свету.- истакао је Милосављевић.

   

  Рок за завршетак радова је 15 месеци од дана увођења извођача у посао. Званичан почетак радова планиран је за 04. јануар 2017. године.

   

  Време у Крушевцу

  Температура: 3 °C vreme
  Притисак: 993.9 hPa barometar.gif
  Прогноза...
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid