Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести 100 рециклажних контејнера за крушевачке месне заједнице.

100 рециклажних контејнера за крушевачке месне заједнице.

Ел. пошта Штампа

1 Партнери пројекта „Оснажити“ организовали су у Jавном комуналном предузећу „Крушевац“ конференцију за сараднике и новинаре о набавци рециклажних контејнера који ће у наредном периоду бити постављени у месним заједницама у којима је неопходно решити проблем одлагања рециклажног отпада. Укупна вредност инвестиције износи 832.000 динара. Набавка контејнера је резултат подршке Европске Уније. Након конференције одржан је округли сто на тему  „Представљање актуелних ситуација и модела управљања отпадом“.

 

Испред административне зграде ЈКП-а, присутнима се обратила Оливера Дреновац, помоћник градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику, Мирослав Радосављевић, шеф рециклажног центра ЈКП Крушевац и Ивана Стевановић Хемпфлинг, менаџер пројекта „Оснажити“. Укупна вредност средстава за набавку контејнера из пројекта „Оснажити“ износи 10.000 eура. Поред ових 100 контејнера, у  наредном периоду ће бити набављено још наменских контејнера у вредности од 385.000 динара за потребе унапређења рециклажног центра ЈКП Крушевац. Постављањем контејнера у одређеној мери ће се умањити проблем неадекватног одлагања рециклажног отпада, посебно у сеоским срединама.

2

Након обраћања медијима и званицама, у градској управи Крушевац одржан је округли сто на тему „Представљање актуелних ситуација и модела управљања отпадом“.  Циљ овог округлог стола био је покретање дијалога и проналажење нових решења у сектору управљања отпадом у општинама Варварин, Ћићевац, Трстеник и Параћин. Представник сваке општине имао је прилику да са присутнима подели искуства и предложи мере за унапређење рада свог ЈКП-а. У дискусији су учествовали и председници месних заједница са територије Крушевца и представници комуналне инспекције.

 

3

 

Пројекат Оснажити! је финансиран од стране Европске Уније, а спроводе га Јавно комунално предузеће Крушевац као носилац пројекта и Град Крушевац и ОЦД Treehouse као партнери, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као главног корисника пројекта. Ова активност је део пројекта “Подршка Европске уније инклузивном друштву”, коју ЕУ финасира са 5.4 милиона евра, а који спроводи Делегација Европске уније у Републици Србији у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

4

Овим путем позивамо грађане и заинтересоване да се укљуће у пројектне активности да се јаве директно пројектном тиму. За додатне информације нас можете контактирати  на телефон: 037/204 206, 063/236 867, Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

Време у Крушевцу

Температура: 12 °C vreme
Притисак: 999.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid