Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Најављен боксерски спектакл

Најављен боксерски спектакл

Ел. пошта Штампа
5

У Мозаик сали Градске управе данас је одржана конференција за новинаре, на којој је најављен боксерски спектакл „BALKAN BOXING NIGHT“, који ће се одржати 10.марта у Хали спортова. Организатор је Balkanboxing, под покровитељством Града Крушевца.

Промотер манифестације, бивши шампион Европе у WBO верзији, Ненад Боровчанин, рекао је да су пратећи светске трендове спајања аматерског и професионалног бокса, осмислили пројекат који се реализује у сарадњи са ТВ Б92. Боксерски спектакл почиње у Крушевцу, а планирано је одржавање 6 спортских манифестација, најпре у Србији, са амбицијом проширења.

1

Биће одржано 6 уводних борби и два женска меча.

 

У име Града, као покровитеља, обратио се помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић. Он је изразио задовољство чињеницом да спектакл управо почиње из Крушевца који има дугогодишњу традицију у овом спорту. Манифестација има за циљ реафирмацију, популаризацију и оживљавање бокса, као и поновно враћање на место које му припада.

2

Председник боксерског клуба „14.октобар“ Жарко Анђелковић из Крушевца навео је да у овом клубу тренутно тренира око 60- ак чланова, међу њима и девојке. Он је изразио очекивање да ће Хала спортова за овај спортски спектакл бити испуњена до последњег места и да град има бројну публику, односно љубитеље племенитог спорта који ће након дужег времена уживати у правој спортској посластици.

3

Најбољи професионални боксер Србије Марко Николић ( полутешка категорија ), иначе Крушевљанин, 6 пута је бранио боје Србије у профи боксу и исто толико пута освајао титулу првака. Он ће бити учесник главне борбе, у шест рунди, против Украјинца Yevghenia Chumachenka.

4

Боксер Марко Николић одрећи ће се свог хонорара у хуманитарне сврхе.

 

Време у Крушевцу

Температура: 12 °C vreme
Притисак: 999.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid