Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Министар Горан Кнежевић у Крушевцу

Министар Горан Кнежевић у Крушевцу

Ел. пошта Штампа

1 Министар привреде Горан Кнежевић данас је обишао локацију на којој ће бити изграђена нова фабрика ауто делова „Kromberg&Schubert“, немачког инвеститора. У име компаније, присуствовао је директор за производњу и инвестиције Карстен Мејер, а о овој инвестицији вредној око 29 милиона евра и другим пројектима у Крушевцу разговарао је са градоначелником Драгим Несторовићем.

 

У сарадњи са Премијером, министарством привреде и изузетном активношћу локалне самоуправе, јер је у конкуренцији било више градова у Србији, почели су припремни радови за предстојећу изградњу фабрике „Kromberg&Schubert“.

2

Осим тражених услова и олакшица које је омогућио Град и држава је обезбедила знатне субвенције како би се једна светски позната компанија за производњу ауто делова определила за пословање у Србији, односно Крушевцу.

3

„Србија је на добром путу“, рекао је министар Кнежевић „ према свим макроекономским показатељима, а то показује раст бруто друштвеног производа, веома низак степен инфлације и стабилан курс евра. Оно што нам сад преостаје је борба за бољи живот грађана, нове инвестиције и радна места.“

5

У овој фабрици за почетак се планира запошљавање око 2,5 хиљада Крушевљана. А првих 11 радника, према речима директора за производњу и инвестиције Карстена Мејера, већ је примљено.

6

„Пре 9 месеци имали смо визију“, изјавио је Мејер, а сада је она постала стварност. Ускоро почињемо изградњу фабрике, од којих ће бенефит имати сви, не само запослени и компанија, већ и град и држава Србија“.

Директор за производњу и инвестиције компаније „Kromberg&Schubert“ такође је истакао заједничке напоре свих актера у реализацији овог изузетно значајног пословног подухвата.

7

 

Време у Крушевцу

Температура: 12 °C vreme
Притисак: 999.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid