Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Tрибина "Жене то могу"

Tрибина "Жене то могу"

Ел. пошта Штампа

1 Поводом наступајућег празника 8. марта - Међународног дана жена, данас је у Скупштини града, у организацији Савета за родну равноправност и Комисије за праћење спровођења Локалног акционог плана за родну равноправност одржана трибина "Жене то могу".

Присутне је поздравила председник Скупштине града Јасмина Палуровић и  оценила да је у овом сазиву Скупштине града постигнут напредак када је у питању заступљеност жена на местима одучивања  у локалној самоуправи и да  се  приликом избора носилаца функција у органима.

4

Града   о томе  водило рачуна.   Истакла је  да  25 жена обавља дужност одборнице у овом сазиву Скупштине града и да су жене заступљене у свим  радним телима. Нагласила је да је и број жена у извршним органима већи, да је  на месту заменика Градоначелника жена, а од девет чланова Градског већа, три су жене.

3

Присутнима су се обратиле и  Мирела Ралић, председница Савета за родну равноправност и  Зорица Стојковић, координатор Женске одборничке мреже у Скупштини града Крушевца.

 

О томе како усклађују пословне и приватне обавезе, разлозима због којих су се определиле за посао који обављају и  о томе како живе жене у нашем граду  говориле су Марија Радивојевић - вођа сектора саобраћајне полиције СПИ Крушевац, Санела Петровић - ватрогасац-спасилац ВСЈ Крушевац, Весна Лазаревић, грађевински инжењер, заменик Градоначелника Крушевца и Мирела Милојевић, професор физичког васпитања и председница Спортског удружења "Палестра".

 

5

Модератор трибине била је одборница Љиљана Пантелић.

2

 

Време у Крушевцу

Температура: 12 °C vreme
Притисак: 999.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid