Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Инфраструктурни радови на сеоском подручју

Инфраструктурни радови на сеоском подручју

Ел. пошта Штампа

Grb_grada Данас је градоначелник Драги Несторовић са сарадницима обишао више градилишта на територији града Крушевца, претежно на сеоском подручју, где се интензивно обављају инфраструктурни радови.

 

У селу Шогољ у току су завршни радови на асфалтирању локалног пута у дужини од 450 метара. Вредност инвестиције је око 3,8 милиона динара.

 

sogolj1

sogolj

У Малом Гркљану такође се асфалтира пут, дужине 783 метара, за шта ће бити утрошено скоро 10 милиона динара.

m_grk

 

m_grk1

 

У Великом Гркљану ради се деоница од 320 метара што износи око 3 милиона 700 000 динара, а половину средстава обезбедили су мештани. Половином наредне године, биће прикључени и на водоводну мрежу, а најављена је и изградња трафо станице.

v_grk

 

v_grk1

Витановац ће добити нови километар асфалтираног пута ( 8 милиона 700 000 динара) и сређен прилаз центру села, а планира се ревитализација деонице Наупаре – Витановац – Јабланица у дужини од 5,5 км, за шта ће се издвојити око 12 милиона. Извођач је предузеће „ Крушевац пут“, а средства се обезбеђују из буџета.

vitanovac

 

vitanovac1

У месној заједници Велики Купци недавно су постављена 4 аутобуска стајалишта, постављене две трафо станице, а две се тренутно раде, сређена је нисконапонска мрежа и делимично реконструисане зграде Месне заједнице, Дома Културе, изграђене свлачионице...

 

У Гаглову се обављају радови на асфалтирању платоа поред игралишта, односно уређење простора око Дома културе и каналише одвођење атмосферске воде у дужини од 500 метара, на путу према локалном гробљу. У разговору са мештанима договорено је и сређивање школског дворишта, у функцији пре свега веће безбедности деце и стандарда уређења школских ентеријера.

gaglovo

 

gaglovo3

 

Село Текије добило је 300 метара новог асфалта ( почетна фаза ), на деоници локалног пута Текије – Капиџија. Такође је асфалтиран плато испред Дома културе, површине 400 метара квадратних. У плану је завршетак деонице у дужини од чак 3,7 км. ( до регионалног пута ). Целокупна инвестиција која ће се обезбедити из буџета Града је око 40 милиона динара, а завршетак се очекује за два месеца. Извођач је предузеће „Техноградња“.

 

tekije

 

tekije1

 

Време у Крушевцу

Температура: 19 °C vreme
Притисак: 997.6 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid