Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Регулација Гарског потока и постављање колектора

Регулација Гарског потока и постављање колектора

Ел. пошта Штампа

1 Данас је градоначелник Драги Несторовић са сарадницима обишао радове и на два значајна пројекта у  Пакашници.

 

 

Први је пројекат регулације Гарског потока од улице Војводе Мишића до улице Цара Лазара у укупној дужини од око 1,5 км. Вредност радова које изводи Телекомуникација –Блаце заједно са подизвођачем Техноградња Крушевац износи преко милион ипо евра.

  2

Паралелно се одвија још један пројекат, постављање колектора отпадних вода из правца Пакашнице дуж десне обале Гарског потока, деоница 1 од улице Војводе Мишића, до улице Цара Лазара, где ће бити постављене цеви у дужини од 1км.277 метара. Извођачи су исти, а вредност инвестиције је око 133.186.03 евра.

 

Вредност ЛОТ –а 2 по тендеру износи 6 604 788 еура и у оквиру њега предвиђена је изградња канализационе мреже у 4 сеоска насеља – Модрици, Великом Головоду, Липовцу и Пакашници и изградња 6 колектора фекалне канализације чији је циљ да се све отпадне воде спроведу на локацију будућег постројења за пречишћавање отпадних вода. Такође ЛОТОМ 2 предвиђена је и регулација Гарског потока у дужини од око 1,5 км.

  3

Градоначелник Драги Несторовић изјавио је да је ове године за инвестиције буџетом опредељено 1 млрд.360 милиона динара, а у другој половини године биће додатно издвојено још око 200 милиона за инфраструктуру, што је веома висок степен издвајања у ове сврхе.

 

Време у Крушевцу

Температура: 19 °C vreme
Притисак: 997.6 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid