Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Обележен Дан сећања на страдале у НАТО агресији

  Обележен Дан сећања на страдале у НАТО агресији

  Ел. пошта Штампа
  IMG_4751

  Поводом Дана сећања на страдале у НАТО агресији на СРЈ, данас је у касарни „ Расина „ у Паруновцу одржан парастос, комеморативни скуп и положени венци на Споменик браниоцима отаџбине. У име града, венац је положио градоначелник Драги Несторовић.

   

  24.марта 1999.године, отпочело је НАТО бомбардовање на СРЈ, нападом на Косово и Метохију, у акцији званој „ Милосрдни анђео“. Сваке године, у свим командама, јединицама и установама Војске Србије, на данашњи дан, одржавају се комеморативни скупови, уз полагање венаца.

  IMG_4766

  У касарни „ Расина“, венце су положили: делегација Министарства одбране, градоначелник Драги Несторовић, делегација ратних ветерана и војних пензионера 125. моторизоване бригаде, Савез резервних војних старешина, СУБНОР, делегација Ратних војних инвалида, Коло српских сестара, породице и пријатељи и др.

  IMG_4772

  Након парастоса, који су обавили свештеници Крушевачке епархије, одржан је Комеморативни скуп, на коме се обратио командант Гарнизона пуковник Сретен Зафировић, који је између осталог рекао: „ Данашњи дан – Дан сећања на оне који више нису међу нама, нека буде надахнуће садашњим и будућим генерацијама, како се брани слобода отаџбине, као и опомена свима онима који се усуде да нам угасе огњишта, покушају да нас протерају са кућног прага и избришу наше историјско памћење.“

  IMG_4774

  У оквиру обележавања Дана сећања, традиционално је за госте организован и обилазак Спомен собе у касарни „ Цар Лазар“.

  IMG_4796

  IMG_4840

  IMG_4848

  IMG_4867

   

  Време у Крушевцу

  Температура: 3 °C vreme
  Притисак: 993.9 hPa barometar.gif
  Прогноза...
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid