Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Крушевац највеће градилиште

Крушевац највеће градилиште

Ел. пошта Штампа
Grb_grada

Градоначелник Драги Несторовић и Братислав Гашић са сарадницима обишли су током дана више локација у граду на којима се изводе инфраструктурни радови и том приликом разговарали са мештанима.

Прва локација била је улица Станислава Биничког, где ће се према постојећем пројекту урадити атмосферска канализација ( са колекторима ) , затим асфалтирање коловоза и сређивање тротоара, у дужини од преко 200 метара. У првој фази, радиће се од Видовданске до Ломине, а касније и до Таковске улице. Предвиђено је и постављање уличне расвете. Радови почињу средином априла, трајаће месец дана,  а инвестиција ће износити око 16 милиона.

S_Binicki1

 

S_Binicki2

У Првој месној заједници, урађене су Драгушка и Јошаничка улица, а Раданска, Гајтанска и Јохана Пристела спојене су у једну – Пусторечку улицу која је планирана за наредну годину. С обзиром на повећање инвестиција за градску путну инфраструктуру током ове године ( још око 200 милиона динара ), постоји могућност да радови започну и половином 2017.

Prva_MZ

 

Prva_MZ1

У насељу Расадник данас су почели радови на реконструкцији амбуланте: замена кровног покривача, кречење зидова и плафона, замена дотрајалих подова и столарије... Вредност радова који се финансирају из буџета су преко 1,7 милиона динара. Вођени су разговори и о могућности отварања стоматолошке ординације, чиме ће се комплетирати здравствене услуге за мештане овог насеља. Завршетак се планира за око месец дана.

Rasadnik1

 

Rasadnik2

 

Rasadnik3

 

Rasadnik4

У Мудраковцу је одржан састанак Савета Месне заједнице. У претходном периоду, на територији ове Месне заједнице која укључује и насеље Шумице реализоване су многе активности на побољшању услова живота грађана -  првенствено асфалтирање, сређивање прилаза до кућа, изграђено је ново игралиште, побољшан напон електроенергетске мреже... На састанку Савета је договорено да се за наредни период формулише листа приоритета која би подједнако артикулисала жеље свих грађана. На основу тога, процениће се могућности буџета и других извора финансирања како би се направила селекција, утврдио термин извођења радова и усагласили ставови руководства Града са жељама мештана.

Mudrakovac1

 

Mudrakovac2

 

Mudrakovac3

Данас је отворена и теретана на Багдали. Град Крушевац и Канцеларија за младе реализовали су овај пројекат.Финансирало га је Министарство омладине и спорта по Јавном конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном новоу. Укупна вредност је око 1,3 милиона динара, а партнер на пројекту је било ЈКП „Крушевац“. Теретану је уз присуство бројних грађана отворио Братислав Гашић.

Teretana1

 

Teretana2

 

Teretana3

 

Време у Крушевцу

Температура: 12 °C vreme
Притисак: 995.5 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid