Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Министар одбране уручио кључеве од 26 станова

Министар одбране уручио кључеве од 26 станова

Ел. пошта Штампа

1 Министар одбране Зоран Ђорђевић уручио је данас у крушевачком насељу Пејтон кључеве од 26 стана -  активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије. У  преосталих 7 стамбених јединица које је обезбедило Министарство одбране, станари ће се уселити у Нишу, Куршумлији и Великом Градишту. Свечаности је присуствовао и градоначелник Драги Несторовић.

Министар Ђорђевић је током обраћања истакао да ће се са оваквом праксом стамбеног збрињавања наставити и убудуће, а да ће већ сутра свечано бити уручени кључеви од 26 нових станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије у Београду.

 

2


- Стамбено збрињавање и материјални положај су приоритети Министарства одбране. Покушавамо и кроз стамбено субвенционисање да помогнемо људима да дођу до крова над главом, а такође се трудимо да у том случају издејствујемо најповољније могуће услове за наше припаднике – поручио је министар Ђорђевић.

 

3

 

Говорећи о обезбеђивању нових станова кроз Мастер план, министар Ђорђевић је указао да тренутни застој на том плану не треба да обесхрабри.

 

5


- Aнимирамо локалне самоуправе да по повољнијим условима дођу до тих локација, како би и Министарство одбране и Војска Србије обезбедили нове станове. Мастер план је сада у фази израде новог предлога и пробаћемо да изађемо у сусрет локалним самоуправама. Сем тога што ће бити другачији начин процене имовине, једна од најважнијих новости je да ће локалне самоуправе имати и период мировања кад неће ништа уплаћивати. У том случају, имаће довољно времена да локације приведу намени, ураде детаљан урбанистички план, пробају да нађу инвеститора и онда крену да исплаћују Министарству одбране – објаснио је министар Ђорђевић наглашавајући да ће такав модел бити добар како за развој локалних самоуправа, тако и за Министарство одбране и Војску Србије, али и за целокупан развој наше земље.

 

4


Говорећи о сарадњи Крушевца и Министарства одбране, градоначелник Драги Несторовић истакао је да осим станова који су данас додељени, у истој згради у власништву Града је још 12 станова спремних за размену за крушевачки Дом Војске.

 

6

 

Након свечане доделе кључева, министар Ђорђевић и градоначелник Драги Несторовић су са сарадницима обишли стан број 28 у који ће се уселити капетан Милан Танић са породицом, коме је пожелео срећно усељење.

 

 

 

 

Време у Крушевцу

Температура: 20 °C vreme
Притисак: 993.8 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid