Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Италијанска компанија "EVOLVE" у посети Крушевцу

Италијанска компанија "EVOLVE" у посети Крушевцу

Ел. пошта Штампа

1 У Крушевцу су данас боравили представници италијанске компаније „EVOLVEA“, са седиштем у Милану – власница компаније Avel Lenttan и директор за Србију Александар Николић. Они су са градоначелником Драгим Несторовићем, директором Агенције за регионални развој Александром Шароњићем и директором ЈКП „Водовод“ разговарали о могућностима сарадње.

 

Први сусрет са компанијом „EVOLVE“ датира са прве радионице за јединице локалне самоуправе која је одржана крајем 2016., док је другој – у Милану, почетком ове године, присуствовала делегација Града: градоначелник Драги Несторовић и директор Агенције за регионални развој Александар Шароњић.

 

У оквиру радионице „Smart city“, представљена су решења из четврте индустријске револуције реномираног италијанског произвођача софтвера и хардвера на подручју уштеда енергија, контроле и изградње ЛЕД расвете, као и контроле саобраћаја и развијања мреже.

2

Представљени су процеси који аутоматизовано (дигитално) штеде енергију, регулишу расвету и мреже које аутоматски преносе податке, смањују јачину расвете у ноћним сатима, подижу квалитет живота и врше уштеде у јавном сектору, затим спречавају саобраћајне несреће и отуђења аутомобила, повећавају сигурност објеката, убрзавају процесе администрације и давање решења на пољу уштеда, креирају софтверска решења за паркинг сервисе и градске водоводе.

Током данашњег састанка, вођени су разговори о областима: ЛЕД расвете, аутоматизације осветљења, детекције цурења флуида и систему Smart city (паметни градови).

 

Време у Крушевцу

Температура: 20 °C vreme
Притисак: 998.1 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid