Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Уручени Сертификати службеницима за КЛЕР

Уручени Сертификати службеницима за КЛЕР

Ел. пошта Штампа

1 Данас је у Београду одржан Форум локалних лидера и додела Сертификата полазницима обуке за стручњаке рад у Канцеларијама за локални економски развој (КЛЕР). Форуму је присуствовала и министар за државну управу и локалну самоуправу Ана Брнабић и градоначелник Крушевца Драги Несторовић.

Након поздравних речи Горана Ковачића, генералног директора компаније „Гомекс“ и председника УО НАЛЕД-а, Владана Васића, градоначелника Пирота и потпредседника УО НАЛЕД-а, присутнима се обратила министар Ана Брнабић.

  2

„Напредак државе у свим сегментима, креће од добро развијених и организованих локалних самоуправа. То је једини пут ка развоју и максималном искоришћењу  привредних потенцијала сваке локалне средине, а у томе свој пуни допринос треба да дају и канцеларије за локални економски развој“, између осталог рекла је министар Брнабић.

  3

Првих 22 запослених у канцеларијама за ЛЕР у 18 локалних самоуправа успешно је прошло обуке и тестирања у 12 области, међу којима су изградња односа са пословном заједницом, подршка почетницима у бизнису, подршка новим улагањима, сарадња са другим општинама, промоција привреде, инвестиција и локалне самоуправе и др.

  4

7

Градску управу Крушевац на овој обуци представљала је Мирјана Николић, дипломирани правник у Одељењу за привреду и инвестиције, а Сертификат је њој и свим полазницима уручио председник УО НАЛЕД Горан Ковачевић.

8

 

Време у Крушевцу

Температура: 20 °C vreme
Притисак: 998.1 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid