Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Обележен Дан добровољног давања крви

Обележен Дан добровољног давања крви

Ел. пошта Штампа
1

Крушевачки Црвени крст, свечаношћу у Мозаик сали обележио је Национални дан добровољног давања крви. Том приликом, додељене су награде и признања најактивнијим даваоцима и најуспешнијим учесницима литерарног и ликовног конкурса „ Крв – живот значи“. Награде су доделиле и заменица градоначелника Весна Лазаревић, председница Скупштине Јасмина Палуровић и помоћник градоначелника др Јелена Милановић.

  2

Даваоце крви и представнике Црвеног крста поздравила је заменик градоначелника Весна Лазаревић. “ Желим да у име града Крушевца и у своје име, честитам Национални дан добровољних давалаца крви који се обележава са циљем да подигне пажњу јавности о потребама које живот значе. Такође, упућујем велику захвалност добровољним даваоцима крви, који дајући своју крв поклањају другоме живот, на један несебичан и хуман начин.“

 

3

Секретар Црвеног крста Емина Тодоровић такође се обратила скупу: „Црвени крст присутан је свуда где је човек потребан човеку. У сарадњи са службама и здравственим установама за трансфузију крви учествујемо у организовању акција добровољног давања крви с циљем да дамо свој допринос у популаризацији добровољног давалаштва крви. ЦК Крушевац као саставни део ЦК Србије , ово поверено овлашћење од стране државе, током читаве године, реализује уз подршку града Крушевца и других државних органа, а у сарадњи са Службом за трансфузију крви Опште болнице Крушевац и Заводом за трансфузију крви Ниш.“

  4

Поводом Националног дана добровољних давалаца крви, награде за 100 давања добила су 3 лица, за 75 једно, за 50,  десет добровољних давалаца и за 35,  14 хуманих људи.

  5

Плакете „ Широко срце “ које се додељују за организацију, учешће и ангажовање у акцијама давања крви, уручене су Првој техничкој школи, компанији Хенкел, МЗ Крвавица и удружењу ратних ветерана „Патриотски фронт“. Захвалница Црвеног крста Србије додељена је ресторану „ Лунар“.

  6

 

7

 

8

Црвени крст организовао је и конкурс „ Крв живот значи“ у категорији ликовних, литерарних и видео радова, за ученике основних и средњих школа. Најбољи ликовни рад у категорији средњих школа (Марија Младеновић, Хемијско – технолошка школа), освојио је трећу награду на републичком конкурсу.

9

 

Време у Крушевцу

Температура: 17 °C vreme
Притисак: 998.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid