Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Сусрет са Удружењем Крушевљана

Сусрет са Удружењем Крушевљана

Ел. пошта Штампа

1 У Градској управи је данас уприличен сусрет Градоначелника са сарадницима и делегацијом Удружења Крушевљана у Београду. Циљ састанка је обнављање и унапређење односа овог Удружења са завичајним градом. На овом, иницијалном састанку договорени су начелни правци будуће сарадње, а чланови Удружења имали су прилике да се током обиласка подсете знаменитости града, али и упознају са новинама реализованим током последњег периода.

Градоначелник Драги Несторовић упознао је присутне представнике Удружење Крушевљана са актуелном ситуацијом у Граду у свим областима: привреди, инфраструктури, заштити животне средине, култури, спорту...Он је рекао да је тренутно у реализацији или пред извршењем око 250 милиона евра инвестиција, док се   ефекат у отварању нових радних места очекује наредне године.

2

Најзначајнија улагања, подсетио је, везана су за изградњу Постројења за пречишћавање отпадних вода, регионални систем водоснабдевања, санитарну депонију у Срњу, изградњу биоенергане, аеродрома " Росуље" и новог стамбено - пословног комплекса на локацији Старог аеродрома... али и долазак нових, страних инвеститора и амбициозне планове везане за изградњу спортских  и туристичких капацитета. Илустративан је податак да је током последње 3 године у целокупну инфраструктуру уложено око 7 млрд.динара.

 

Да би све ове активности биле овако успешне, велики удео припада и доброј сарадњи републичке и локалне власти.

 

3

Чланови Удружења Крушевљана исказали су задовољство чувши овако импресивне резултате , понудивши стручну и кадровску помоћ у даљој афирмацији и реализацији планираних задатака.

 

Ово Удружење основано је далеке 1923. године и са поносом истичу да је први Крушевљанин у Београду деспот Стефан Лазаревић. Прошле године интензивирали су рад и окупљања, са циљем промоције града, очувања идентитета и јачање веза са свим Крушевљанима. Иначе, према подацима којима тренутно располажу, заједница " чарапана" у престоници броји чак око 37 000 људи.

4

Тренутно су у потрази за адекватном локацијом у Београду која ће бити центар њиховог окупљања и где ће моћи у континуитету да се одржавају књижевни и ликовни програми, музичке вечери и разни други сусрети и презентације.

 

С обзиром да се јачање сарадње планира у свим областима, предложено је да се ради по секцијама или комисијама које ће окупљати људе према професионалном опредељењу.

 

Председник Удружења Крушевљана у Београду је Југослав Цветковић, који је истакао да је један од иницијатора сусрета и човек који је пружио максималну подршку обнављању рада Удружења, члан Председништва СНС Братислав Гашић.

 

03

"Бити Крушевљанин је стање духа, а не адреса из личне карте", чуло се између осталог на данашњем састанку, на коме су договорени и први, наредни сурети: око 10.јуна у Београду и 28. у Крушевцу - на Видовдан, свети дан свих Крушевљана, ма где били...

 

Време у Крушевцу

Температура: 20 °C vreme
Притисак: 993.8 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid