Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Кинеска делегација у Крушевцу

Кинеска делегација у Крушевцу

Ел. пошта Штампа
2 У Крушевцу је данас боравила кинеска делегација из града Шенјанга, предвођена Гу Чунмингом, замеником директора општинског народног конгреса. У посети су били и ресорни менаџери за област инвестиција, спољне трговине, економије, заштите животне средине, спољних послова... Тема састанка са Градоначелником и сарадницима била је – унапређење односа између два града у свим областима.

Градоначелник Несторовић је истакао важност ове посете у контексту интензивирања односа између НР Кине и Републике Србије и посете премијера (новоизабраног председника државе), и његовог присуства на форуму „Појас и пут за међународну сарадњу“.

Он је подсетио да је Србија у последњих пар година постала значајан економски партнер Кине, посебно што се тиче инфраструктурних пројеката.

1

Укључена је у инвестиционо партнерство које Кина има са 16 земаља региона, а пројекти у којима су кинески партнери у Србији, или ће се тек реализовати сада се већ мере милионима евра. (изградња деоница на Коридору 11, брзе пруге Београд – Будимпешта и др.)

Данашњи сусрет део је „ локалног" доприноса глобалној сарадњи.

3

У својој изјави, Гу Чунминг, захвалио се најпре на исказаном гостопримству. Подсетио је да је Меморандум о сарадњи између Шенјанга и Крушевца потписан још 2014.године, и да са обе стране постоји намера да се његов садржај имплементира у што већој мери.

Посебно је истакнуто да треба у оквиру стратегије на државном нивоу „Појас и пут за међународну сарадњу“  искористити све могућности унапређења односа на локалу, нарочито на пољу привреде и економије, заштите животне средине, инфраструктури...

4

Након пријема у Кабинету, одржан је радни састанак на коме су присуствовали и помоћници Градоначелника Мирољуб Ћосић, Оливера Дреновац и директор РПК Предраг Вукићевић. Гости из Кине имали су прилику да погледају презентацију Града, након чега су обављени конкретнији разговори.

 

Градоначелник Несторовић истакао је да је стратешки приоритет локалне политике у наредном периоду – интензивни развој и ширење града, уз довођење што већег броја инвеститора и завршетак капиталних инфраструктурних пројеката.

У знак будуће добре сарадње и пријатељских односа, господин Гу Чунминг и чланови делегације,  добили су симболичан поклон – кључеве Крушевца, града отвореног срца.

 

 

Време у Крушевцу

Температура: 19 °C vreme
Притисак: 1003.0 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid