Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Матурантска парада 2017. године

Матурантска парада 2017. године

Ел. пошта Штампа

1 Град Крушевац у сарадњи са средњим школама и ове године је организовао Плес матураната у највећем омладинском пројекту у Европи  - ПЛЕС ТОЛЕРАНЦИЈЕ. Око 220 ученика завршних разреда средњих школа, Плесом толеранције, уз кораке кадрила и музику Штраусове оперете „ Слепи миш“, тачно у подне, на платоу испред Дома синдиката, заиграли су са вршњацима из целе Европе.

 

Матурантска парада у Србији се одржава од 2006. године. До сада је, путем плеса, спојено преко 300.000 матураната из 100 градова: Словеније, Италије, Србије, Македоније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Бугарске, Румуније, Албаније и Украјине.

6

Само у Србији, тачно у подне, око 12.000 матураната из 37 градова, испратило је симболично, безбрижни период школовања и улазак у „свет одраслих“.

3

Циљ овог пројекта је промоција толеранције, мира и пријатељства и повезивање младих кроз плес у целој Европи. Матуранти су сами изабрали синхрону игру на улицама и трговима, као начин прославе, са јасном поруком да су за ненасиље.

4

Њима се обратила заменик градоначелника Весна Лазаревић: „ Драги моји матуранти, у име града Крушевца и у своје име желим вам успешан завршетак матуре. Такође, желим да у будућности ваше знање, способност и ентузијазам уткате у лепшу, бољу, перспективнију Србију, а да се по завршетку жељених факултета вратите у наш Крушевац и доприносите његовој изградњи и привредном, културном и спортском развоју.“

2

Организатор манифестације је град Крушевац, у сарадњи са Крушевачким позориштем и Културним центром.

5

 

Време у Крушевцу

Температура: 20 °C vreme
Притисак: 993.8 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid