Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Председник Републике Грчке разговарао са градоначелником Крушевца Драгим Несторовићем

Председник Републике Грчке разговарао са градоначелником Крушевца Драгим Несторовићем

Ел. пошта Штампа

0 Другог дана боравка на Крфу, градоначелник Крушевца Драги Несторовић је имао више протоколарних обавеза и разговора. Главни гост на обележавању Дана града био је председник Грчке Прокопије Павлопулос.

 

 

 

Програм је започет говором Председника Грчке у згради парламента, где је пре 193 године пао договор да се Енглеска одрекне свог патроната и дозволи присједињење Јонских острва са матицом. Скупу су се обратили градоначелник Крфа Костас Николозос и председник Грчке Прокопије Павлопулос, да би након тога положио цвеће на Споменик у центру града који је посвећен овом догађају.

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Након полагања цвећа, гости Крфа могли су да погледају дефиле, главном градском улицом,  бројних оркестара, удружења и др., као и два војна оркестра.

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

На свечаном ручку у хотелу "Палас", градоначелник Крушевца Драги Несторовић уручио је поклон - Споменик косовским јунацима, председнику Републике Грчке Прокопију Павлопулосу.

14

Том приликом Градоначелник је изразио велико задовољство што је упознао првог човека Грчке. "Драго ми је што имам прилику да Вас упознам, Вас који сте председник, мојој земљи Србији, братске и вековно добронамерне земље Грчке. Данас када постајете почасни грађанин Крфа, постајете и побратим граду Крушевцу. Заваљујући на поклону, господин Павлопулос рекао  је да је почаствован што је сазнао да су Крушевац и Крф дугогодишњи побратими, да посебно цени Србију и српски народ, а доказ томе је да га је новоизабрани председник Републике Србије Александар Вучић позвао да, одмах по започињању мандата, међу првима посети Србију.

 

Свечаност, која је одржана у старој палати Светог Михајла и Светог Ђорђа, била је прилика да се Председнику Грчке уруче признања - звање почасног грађанина Крфа и додела златне медаље "Крфљанска храброст".

15

 

16

 

17

 

18

Том приликом неколико нумера је извео и Градски хор Крфа.

19

 

Време у Крушевцу

Температура: 19 °C vreme
Притисак: 1003.0 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid