Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Пријем за заменика Амбасадора Аустралије

Пријем за заменика Амбасадора Аустралије

Ел. пошта Штампа
IMG_5099_1

Данас је у посети Крушевцу био заменик амбасадора Аустралије Глен Морисон. У Градској управи, пријем за њега су приредиле председник Скупштине Јасмина Палуровић, заменик градоначелника Весна Лазаревић и помоћник градоначелника Оливера Дреновац. Повод посете је пројекат „Расинска еколошка бајка" , којом се утиче на свест деце, пре свега ученика нижих разреда основних школа, да стичу еколошка знања, понашање, културу и спознају вредности.

„ Расинска еколошка бајка“ је пројекат којим се обједињавају позоришна интерактивна представа, (текст градски већник др Радмила Максимовић, адаптација и режија Лидија Ужаревић, игра Драмски студио „ Бата Миладиновић“ КЦК ), еко квиз у коме су аниматори јунаци - глумци из бајке и интерактивна предавања под називом „ Екологија, шта је то“. Део програма била су и предавања, презентације, и поетско – музички колажи из веронауке , уз ангажовање школских вероучитеља. Манифестација је реализована током априла и маја у градским и сеоским срединама.

 

Обиласку школа претходила је ликовна колонија одржана у ОШ „ Веселин Николић“, чији су ученици цртали ликовне радове на тему екологије, од којих је осмишљена бојанка као награда најуспешнијим учесницима квиза.

 

Пројекат је подржан од стране Крушевачке епархије, Округа, Града, Школске управе, КЦК, Удружења за заштиту животне средине “ Расина“, а током реализације укључила се и Аустралијска амбасада.

 

На данашњем пријему код председнице Скупштине, разговарано је о могућностима и даљој сарадњи са Амбасадом Аустралије и то кроз пројекте. Заменик амбасадора Глен Морисон изразио је задовољство манифестацијом, нагласивши да су они посебно заинтересовани за пројекте везане за децу, угрожене, маргинализоване и социјално изоловане популације. Амбасада оглашава конкурсе путем којих се подржавају вредни пројекти, са јасном намером унапређења квалитета неког од сегмената живота - одређених циљних група.

IMG_5105_1

IMG_5113_1

 

Завршница манифестације одржана је у Крушевачком позоришту.

 

IMG_8645

IMG_8661

IMG_8662

IMG_8680

IMG_8784

 

Време у Крушевцу

Температура: 17 °C vreme
Притисак: 998.4 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid