Grad Kruševac

  Ви сте овде: Насловна АКТУЕЛНОСТИ Вести Мотокрос шампионат у Глобару

  Мотокрос шампионат у Глобару

  Ел. пошта Штампа
  1

  У селу Глобаре, на мото крос стази Гајић, данас је одржан други Европски, седми Балкански и осми Национални шампионат у мотокросу. Такмичења је отворио градоначелник Драги Несторовић.

   

  У шампионату је учествовало око 100 мотоциклиста (од 6 до 50 година) из 16 земаља: Украјине, Мађарске, Чешке, Бугарске, Словеније, Хрватске, Румуније... Само из Србије је око 40 - ак учесника. Они су сврстани у 3 такмичарске категорије у зависности од јачине мотора.  Један од мотоциклиста је и чувени Габор Сагмајстер, возач релија Париз - Дакар.

    2

  Херман Јаколич, председник жирија, изјавио је да је мото стаза Гајић у Глобару, по квалитету једна од прве три у Европи, што говори и о рангу такмичења која се одржавају на њој.

    3

   

  4

   

  7

   

  5

   

  6

  Мотокрос тркама присуствовали су и председник Ауто мото савеза Србије Мирко Бутулија и генерални секретар Мото савеза Србије Божидар Михајловић. Они су рекли, да по могућностима и додатној опремљености, ова стаза може да очекује и такмичаре светског нивоа.

   

  8

   

  9

   

  10

   

  11

  Покровитељ Шампионата је град Крушевац који је много уложио у инфраструктурну опремљеност и пратеће садржаје, а организатор је Мото клуб „Гајић“, уз помоћ АМСС.

    12

   

  13

   

  14

   

  15

   

  17

  Један од будућих планова Града, истакао је градоначелник Несторовић, је изградња кружне мото стазе на новој локацији аеродрома "Росуље", о коме ће конкретнији разговори бити вођени наредних дана.

   
  wikipedia

  naled_bfm

  skgo
  usaid