Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Председник Србије Александар Вучић положио венац на Споменик косовским јунацима

Председник Србије Александар Вучић положио венац на Споменик косовским јунацима

Ел. пошта Штампа

1 Поводом обележавања Видовдана и 628 година од Косовске битке, у Крушевцу је одржана централна церемонија полагања венаца и одавања државних и војних почасти. Председник Србије Александар Вучић положио је венац на Споменик косовским јунацима.

У обраћању, великом броју присутних, међу којима су били и представници братских градова Крушевца, председник Вучић  је истакао да данашњи Видовдан мора да постане дан када ћемо кренути да учимо о себи, ко смо, одакле смо, да ли смо били само жртве или смо и ми негде погрешили.

3

 

4

 

"Ми Срби имали смо много кључних Видовдана и сваки је говорио о нама, и добро и лоше. На Видовдан се увек све видело, најбоље и најјасније, и на Видовдан 1914. када је Гаврило Принцип пуцњима и личним страдањем показао разлику између великих, али не по броју, већ по љубави према слободи, и оних других који за слободу не маре", истакао је Вучић.

5

 

Он је рекао да треба да бринемо о нашој будућности, али не на небу, већ на земљи.

"Када то урадимо, знаћемо да је Лазар био храбар државник, свестан надируће турске опасности, који је погинуо не зато што се борио за небеско царство, већ за своју лепу Србију", рекао је Вучић.

7

 

Припадници Гарде Војске Србије отпевали су и три корачнице, што је изазвало велике аплаузе присутних грађана на главном градском тргу.

9

 

8

Након свечане церемоније, председник Александар Вучић разговарао је у згради Градске управе са градоначелником Драгим Несторовићем и директором БИА Братиславом Гашићем.

10

 

Време у Крушевцу

Температура: 27 °C vreme
Притисак: 999.0 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid