Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Председник Вучић обишао радове на изградњи компаније "Kromberg&Schubert"

Председник Вучић обишао радове на изградњи компаније "Kromberg&Schubert"

Ел. пошта Штампа
1

Председник Републике Србије Александар Вучић током посете Крушевцу, са директором БИА Братиславом Гашићем и градоначелником Крушевца Драгим Несторовић обишао је  извођаче радова на изградњи компаније „Kromberg&Schubert“ на локацији „Стари Аеродром“.

У разговору са менаџером компаније Данијелом Вилдширом, председник Вучић упознао се са динамиком радова и плановима компаније о започетку производње, а градоначелник Несторовић предочио је Председнику све активности које предузима локална самоуправа на реализацији уговорних обавеза према инвеститору.

2

 

Такође, председник Александар Вучић изразио је задовољство што је извођач радова домаћа - локална компанија "Техноградња", а у разговору са власником Јанком Милетићем сазнао је о плановима ове грађевинске компаније у наредном периоду.

7

 

Председник Александар Вучић је у обраћању новинарима рекао да ће то бити највећа фабрика у Крушевцу и изразио посебно задовољство што је реч о највећем европском, а вероватно и светском произвођачу  компоненти за ауто-индустрију.

3

Вучић је поменуо да је у периоду од 2002. године до пре неколико година престало да ради много фабрика које су биле у Крушевцу али да се сада отварају нове и људи запошљавају.

4

Одговарајући на питања новинара, Вучић је рекао да су инвеститору дате субвенције, те подсетио да је и раније рекао да смо спремни да им понудимо боље услове него било која друга земља.

5

"Да су више тражили и то би им дали", рекао је председник државе, те додао да се нада да ће у крушевачкој фирми бити посла за 4.000 људи.

Како је рекао, "слушали смо здрав разум, потребе радника и наших људи. Спасили смо живот у Крушевцу".

6

Вредност инвестиције је око 29 милиона евра, а почетак рада фабрике је почетком 2018. године.

 

Време у Крушевцу

Температура: 27 °C vreme
Притисак: 999.0 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid