Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Пријем за крушевачке куглаше

Пријем за крушевачке куглаше

Ел. пошта Штампа
4

У Градској управи данас је приређен пријем за куглаше КК „Цар Лазар“ из Крушевца, који су представљали репрезентацију Србије на Светском првенству, одржаном од 12. до 20. маја у Немачкој. Примио их је помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић.

Ове године, куглаши КК „Цар Лазар“ постигли су највећи успех у историји клуба, који датира већ 32 године.

1

Илија Јевремовић, ученик 8. разреда ОШ „ Доситеј Обрадовић“, као члан репрезентације Србије од 2016., ове године освојио је прво место на свету у микс комбинацији са Кристином Трошић из Трстеника и треће место на свету у појединачној комбинацији. Павле Стојановић, ученик 4.године Гимназије освојио је прво место на Купу градова Србије у појединачној конкуренцији и стекао титулу вицешампиона. Као члан репрезентације Србије, освојио је пето место на свету у појединачној конкуренцији.

2

Током последњих пар година, интензивирана је сарадња са Спортским савезом особа са инвалидитетом и као резултат тога, Снежана Радивојевић, куглашица из Крушевца у категорији Б-2, на Европском првенству за слепе и слабовиде одржаном у Апатину, одабрана је за члана репрезентације Србије и пласирала се у финале међу 8 најбољих европских куглашица у Европи. Сандра Алексић, такође из Крушевца, у категорији Б-3, (за слепе и слабовиде), освојила је друго место.

3

Предраг Миленковић, помоћник Градоначелника за спорт истакао је да је овакав успех промотиван не само за КК „Цар Лазар“  који поседује једну од најбољих куглана у Србији, већ и град Крушевац и читаву Србију и да се тиме на прави начин популаризује овај недовољно афирмисан спорт.

 

Дејан Ивановић, председник Спортског савеза особа са инвалидитетом најавио је одржавање Државног првенства у атлетици за слепе и слабовиде, на крушевачком Атлетском стадиону, у септембру ове године.

 

Време у Крушевцу

Температура: 21 °C vreme
Притисак: 994.6 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid