Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Делегација Крушевца посетила братски град Рмнику Влчеа поводом Дана града

Делегација Крушевца посетила братски град Рмнику Влчеа поводом Дана града

Ел. пошта Штампа

9 Поводом Дана града Рмнику Влчеа и Националне химне Румуније, заменик градоначелника  Крушевца Весна Лазаревић, помоћник градоначелника за омладину и спорт Предраг Миленковић и  председник Регионалне привредне коморе Крушевац Предраг Вукићевић боравили су  у посети побратимском граду.

 Уз присуство највишег политичког руководства, Епархије, војске, привредника, посленика у култури и директора  локалних предузећа и установа, као и гостију из побратимских градова, свечаност је отпочела у згради Градске управе.

  1

 

3

Градоначелник Рмнику Валчеа Мирчеа Гутау у свом говору осврнуо се на национални и историјски аспект прославе, с обзиром да се данас слави Дан града, али и Националне химне Румуније – 169. година од установљења данашње химне. Том приликом, захвалио се сарадницима на заједничком труду и напору који су уложили у развој града и просперитет грађана.

 

Након Градоначелника Рмнику Влчеа, присутним гостима обратила се и заменик  градоначелника Крушевца Весна Лазаревић, упутивши им у име побратимског града најлепше жеље и честитке за празник.  Изразила је  и захвалност румунском народу за подршку Србији у процесу придруживања Европској унији, уз очекивање да ће наши односи у будућности још више јачати и продубљивати се на свим пољима - привреда, култуа, спорт....

 

После официјелног скупа у Градској управи, колона грађана прошла је улицама до парка Завоиј, где је први пут давне 1848. године изведена национална химна „Пробуди се, Румуне!“.

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

Време у Крушевцу

Температура: 19 °C vreme
Притисак: 991.1 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid