Grad Kruševac

Ви сте овде: Насловна КШ инфо Вести Међународни научни скуп

Међународни научни скуп

Ел. пошта Штампа
1

Данас је у Крушевцу одржан Међународни научни скуп посвећен  писцу, академику, политичару, филозофу и хроничару 20. века - Добрици Ћосићу.

На скупу су учествовали професори, истраживачи и књижевни критичари из Москве, Косовске Митровице, Никшића, Мичигена и Познања, као и

професори са Филолошког факултета у Београду.

 

2

Испред локане самоуправе присуствовали су : Јасмина Палуровић, председник Скупштине, Весна Лазаревић, заменик градоначелника и Јелена Милановић, помоћник градоначелника. 

У име града присутне је поздравила  Весна Лазаревић, заменик градоначелника и изразила задовољство што су организатори после Филолошког факултета у Београду изабрали Крушевац, односно простор е- читаонице у Народној библиотеци за наставак овог научног скупа.

Нагласила је да је ово прилика да учесници скупа - научници, професори и академици из земље и иностранства дају нова тумачења Ћосићевог књижевног дела и  његов утицај на писце и историчаре. Пожелела је учесницима скупа  успешан рад и пријатан боравак у Крушевцу.

3

Директорка Народне библиотеке Снежана Ненезић се захвалила идејном творцу и организатору скупа проф. др Радоју Симићу и замолила да се обрати скупу.

4

Господин Симић је рекао да му је драго што се данас налазимо  на „парчету земље“ са којег је поникао један од највећих писаца 20. века . Задатак нам је да афирмишемо културу и великане културе као што је Добрица Ћосић и да покажемо пред собом и пред светом његову вредност.

 

 

 

 

Време у Крушевцу

Температура: 9 °C vreme
Притисак: 999.3 hPa barometar.gif
Прогноза...
wikipedia

naled_bfm

skgo
usaid